Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τα οφέλη του Kickboxing



Το Kickboxing είναι ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα από το καράτε και το Tae Kwon Do. Οι ρίζες του προέρχονται απ’ την ταϋλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, το Kickboxing γίνεται όλο και πιο γνωστό στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του Έλληνα Πρωταθλητή, Μιχάλη Ζαμπίδη. Αν πιστεύετε όμως ότι απευθύνεται σε λίγους ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε! Ο καθένας από εμάς μπορεί να ξεκινήσει αυτή την ευεργετική άσκηση και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί, να μάθει αυτοάμυνα, να χάσει βάρος και να χαλαρώσει. Αν, επίσης, νομίζετε ότι το Kickboxing απαιτεί μεγάλες δαπάνες για εξοπλισμό, τότε υπάρχει και γι’ αυτό λύση. Ο συνδυασμός αεροβικής με Kickboxing, το Cardio kickboxing, αποτελεί μια πολλή καλή μορφή άσκησης, που δεν χρειάζεται εξοπλισμό.
Ποια είναι όμως τα οφέλη του Kickboxing:

  • Απώλεια βάρους: Το kickboxing «καίει» θερμίδες, τονώνει και χτίζει τους μύες και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση της άσκησης, ποικίλλει και ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται. Σύμφωνα με έρευνες, με το Kickboxing μπορούμε να κάψουμε 350 με 450 θερμίδες σε μια ώρα, ή ακόμη περισσότερες αν συνδυάσουμε κινήσεις του πάνω και κάτω μέρους του σώματος.
  • Καταπολέμηση άγχους: Το Κickboxing μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια τεχνική χαλάρωσης, καθώς απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στη μείωση της κατάθλιψης.
  • Βελτίωση στάσης του σώματος: Το Kickboxing βοηθά να «χτίσετε» τους μύες του κορμού σας, κυρίως στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη, καθώς εργάζονται συνεχώς. Καθώς ρίχνετε μια γροθιά, σηκώνετε το πόδι σας για να δώσετε μια κλωτσιά ή κινείστε για να αλλάξετε κατεύθυνση, βελτιώνετε την ευελιξία και την στάση σας.
  • Βελτίωση συντονισμού: Αν δε μπορείτε να συντονιστείτε εύκολα και έχετε περιορισμένα αντανακλαστικά στη στάση του σώματός σας, τότε το Kickboxing μπορεί να βρει λύση, βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά του σώματός σας και προσφέροντας συντονισμό.
  • Βελτίωση ισορροπίας: Με τα γρήγορα στριφογυρίσματά του το Κickboxing μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα και την ισορροπία σας. Επίσης, μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Kickboxing είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της ισορροπίας και της βάδισης σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Ολοκληρωμένη άσκηση: Το ιδανικό είναι να κάνετε προπόνηση για ολόκληρο το σώμα, με αεροβικές ασκήσεις σε συνδυασμό με ασκήσεις αντοχής. Με την ταυτόχρονη λειτουργία των μυών του κορμού, οι μύες των μηρών, των χεριών και των ποδιών, το Kickboxing προσφέρει μια πλήρη προπόνηση.
  • Αντοχή και ενδυνάμωση καρδιάς: Το Cardio kickboxing, ωφελεί και την καρδιά. Οι κινήσεις που περιλαμβάνει, βοηθούν την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο γρήγορα και έτσι την ενισχύουν, ενώ η αντοχή σας θα αρχίσει να αυξάνεται. Σε μακροπρόθεσμη βάση, βοηθά επίσης στον έλεγχο της πίεσης του αίματος. Το Κickboxing έχει θετικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό καθώς και στο αναπνευστικό σύστημα.
  • Μηχανισμός αυτοάμυνας: Όπως και άλλες πολεμικές τέχνες, ακόμη και το cardio kickboxing ή το kickboxing στο γυμναστήριο, μπορεί να βοηθήσει στην αυτοάμυνα. Οι γροθιές και οι κλωτσιές θα πρέπει να γίνονται με σωστή τεχνική και χρονοδιάγραμμα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    http://athletes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου