Σάββατο 8 Απριλίου 2017

SPINNING



SPINNING:Tο αυθεντικό και πιο δημοφιλές πρόγραμμα ποδηλασίας κλειστής αίθουσας με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αδυνατίστε διασκεδάζοντας, με τον μοναδικό τρόπο του spinning .

Τι ακριβώς είναι το spinning

Με χρήση στατικών ποδηλάτων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο studio και με την καθοδήγηση εξειδικευμένου spinning instructor, το πρόγραμμα spinning προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες σας ενώ γυμνάζει πόδια, μπράτσα, ώμους και κοιλιακούς. Μια ομάδα ποδηλατών, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή εκτελεί το πρόγραμμα προπόνησης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το ποδήλατο. Η προπόνηση γίνεται πιο αποδοτική όταν χρησιμοποιείτε καρδιοσυχνόμετρο. Η προπόνηση ποδηλασίας εσωτερικού χώρου, περιλαμβάνει ασκήσεις, που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες που ενεργούν κατά την ποδηλασία.
Η προπόνηση είναι διαλειμματική με εναλλαγές ρυθμού πάνω σε στατικό ποδήλατο πίστας. Η αντίσταση προέρχεται από τον μπροστινό τροχό και είναι ρυθμιζόμενη, υπάρχει φρένο, η σέλα ρυθμίζεται κάθετα και οριζόντια.
Τα οφέλη
* Μεγάλες καύσεις λίπους.
* Συντελεί στην απώλεια κιλών και στην καλύτερη φυσική κατάσταση μόλις με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα.
* Αποτελεί μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις.
* Γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες.
* Βελτιώνει την αντοχή και αυξάνει την αερόβια ικανότητα του οργανισμού.
* Ενδυναμώνει τετρακέφαλους, γλουτιαίους, γαστροκνήμια.
* Διασκεδάζει και αναζωογονεί.
Τι θα κάνουμε σε μία προπόνηση
Το spinning είναι μια ολοκληρωμένη αερόβια προπόνηση. Πραγματοποιούνται εντάσεις, ορθοπεταλιές και αυξομείωση της αντίστασης. Ξεκινά με προθέρμανση (αργή ποδηλασία), ενώ στην αποθεραπεία γίνονται διατάσεις πάνω στο ποδήλατο. Το μάθημα διαρκεί μέχρι 40 λεπτά. Καλό είναι να φορέσετε ειδικό κολάν με ενίσχυση, το οποίο φοριέται μέσα από τη φόρμα, για να μη σας ενοχλεί η σέλα.


desport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου