Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΟΡ: ΤΑ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!




Τώρα που οι ημέρες είναι φωτεινές και ηλιόλουστες και τα βράδια ευχάριστα δροσερά, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τους εξωτερικούς χώρους με παιχνίδια που μας φέρνουν κοντά και ανεβάζουν τις ενδορφίνες.
Είτε σχεδιάζετε ένα πικνίκ με φίλους ή μια μέρα με την οικογένεια, είτε απλά φέτος θέλετε να αξιοποιήσετε τον κήπο σας, αυτά τα υπαίθρια παιχνίδια είναι ταυτόχρονα απλά και σούπερ διασκεδαστικά!
1. Beach Volley
Όσο και αν μας αρέσει να απολαμβάνουμε τον ήλιο σε μια ξαπλώστρα, τίποτα δεν ανταγωνίζεται τα οφέλη ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού beach volley. Μερικές παραλίες διαθέτουν γήπεδο και φιλέ - διαφορετικά, ώρα για DIY!
Καθώς χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να τρέξετε στην άμμο, είναι, επίσης, ένας εξαιρετικός τρόπος να κάψετε θερμίδες χωρίς πολλή ένταση. Τονώνει τον κορμό, τους γλουτούς, τους μηρούς, τις γάμπες και την πλάτη σας, καθώς και τα χέρια, τους ώμους και το θώρακα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ιδανικό για την ενίσχυση της οξυδέρκειας και τον καλύτερο συντονισμό ματιού-χεριού.
2. Τένις
Ξορκίστε μια κουραστική ημέρα στη δουλειά με το απόλυτο αγχολυτικό, το άθλημα που τόσο οι επιστήμονες όσο και οι γιατροί θεωρούν την πιο υγιή δραστηριότητα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές ρακέτες, ένα γήπεδο τένις και καλή γνώση των κανόνων - που είναι εύκολοι μόλις πάρετε τον αέρα.
Είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για τα παιδιά, αλλά εξίσου ευεργετικό και για ενήλικες: καίει λίπος, κάνει καλό στην καρδιά, δίνει άπλετη ενέργεια και βελτιώνει το συντονισμό του σώματος συνολικά. Πώς να μην το αγαπήσεις;
3. Ποδόσφαιρο
Δεν είναι τυχαίο που το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Σε όλους μας αρέσει λίγη ευγενής άμιλλα - και μπορεί να παίξει κυριολεκτικά οποιοσδήποτε.
Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με την οικογένεια και τους φίλους προάγει το ομαδικό πνεύμα, τη συνεργασία - και είναι ένας τέλειος τρόπος εκτόνωσης. Το παιχνίδι δεν έχει παύσεις και περιλαμβάνει περπάτημα, γρήγορο και χαλαρό τρέξιμο, ενώ τα πόδια, το κεφάλι και ο κορμός χρησιμοποιούνται για πάσες και γκολ - εξαιρετική επιλογή για μια καλή φυσική κατάσταση και ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.
4. Μπάσκετ
Με όλο αυτό το «σταμάτα-ξεκίνα» που περιλαμβάνει, αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό για την καύση θερμίδων και το χτίσιμο αντοχής. Αν και επίσημα το μπάσκετ παίζεται από 10 παίκτες, μπορείτε, αν θέλετε, να εξασκηθείτε μόνοι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα και μια μπασκέτα.
Αν προτιμάτε να παίξετε με φίλους ή με την οικογένεια (γίνεται πολύ πιο διασκεδαστικό έτσι), το παιχνίδι χτίζει την αντοχή του σώματος και κρατά τους μυς ισχυρούς - ειδικά αν τρέχετε πάνω-κάτω για να μπλοκάρετε τις βολές των αντιπάλων.
http://holmesplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου