Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΊΑ 



Μπορεί να φταίει ο θαλασσινός αέρας. Μπορεί να ευθύνεται η αντίσταση του νερού. Όμως, μετά από μερικές βουτιές στη θάλασσα το στομάχι σου γουργουρίζει και μια τεράστια αίσθηση πείνας σε κυριεύει. Πώς θα δαμάσεις την όρεξή σου και ποιές τροφές πρέπει να προτιμήσεις.Το ζητούμενο: να χορτάσεις με τροφές που θα σε γεμίσουν ενέργεια και υγεία αλλά δεν θα σε βαρυστομαχιάσουν για να μπορείς να συνεχίσεις το μπάνιο σου κανονικά μετά από λίγη ώρα.

Σενάριο Πρώτο: φέρε τα τάπερ μαζί σου στο ψυγειάκι
Ένα ωραιότατο σάντουιτς που θα φτιάξεις μόνη σου από το σπίτι αποτελεί την πιο σοφή και υγιεινή επιλογή για το φαγητό της παραλίας. Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις κομμένη στο τάπερ μια δροσερή σαλάτα που δεν έχει όμως τον ίδιο χρόνο ζωής με ένα σάντουιτς. Όσο για τα ροφήματα, πες ναι στο ανθρακούχο νερό με μια φέτα λεμονιού ή λάιμ. 3 υγιεινές επιλογές για το ταπεράκι σου είναι:
1. Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο: ανάμειξε ένα φλιτζάνι πένες ολικής άλεσης, φρέσκο βασιλικό, τοματίνια, λίγη παρμεζάνα, μια κουταλιά ελαιόλαδο και μισό στήθος ψητού κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να ξεκινήσεις για την παραλία. Η πρωτεΐνη θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερο ενώ οι ίνες των ζυμαρικών θα σε γεμίσουν ενέργεια. Αν ψοφάς για επιδόρπιο, έχει μαζί σου μια φετούλα καρπουζιού που περιέχει πολύ νερό αλλά θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σου για κάτι γλυκό.
2. Αραβική πίτα με λαχανικά: τύλιξε μια μεγάλη αραβική πίτα ολικής άλεσης με μαρουλάκι, αβοκάντο, τοματούλα και μερικά κάσιους ενώ μπορείς ν' αναμείξεις και ένα κουταλάκι χούμους (πολτό ρεβυθιού).
3. Τονοσαλάτα περίεργη: φτιάξε μια τόνοσαλατα αναμιγνύοντας τόνο ψητό περί τα 12ο γραμμάρια ο οποίος είναι γεμάτος Ω-3 λιπαρά και θα σε γεμίσει ενέργεια για περισσότερο χρόνο. Κατόπιν πρόσθεσε, 1 φλιτζάνι καλαμπόκι νερόβραστο, μαρούλι, κρεμμύδι, άνηθο και λίγο λάδι!
Για επιδόρπιο πες ναι σε φρέσκια φρουτοσαλάτα που θα φτιάξεις μόνη με κεράσια ή σταφύλι.
Σενάριο δεύτερο: απ' όλα έχει η σακούλα
Αν δεν νιώθεις άνετα να κουβαλάς στην πλαζ ολόκληρο ψυγειάκι με τάπερ έχε μαζί σου μια ισοθερμική τσάντα στην οποία θα ρίξεις καλούδια που θα σε κρατήσουν χορτάτη και γεμάτη ενέργεια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις τις μερίδες για να μην βγεις εκτός ελέγχου. Μπορείς να επιλέξεις από τα παρακάτω τρόφιμα που δεν λιώνουν ούτε διαβρώνονται εύκολα:
* Ένα σακουλάκι ποπ κορν.
*Αχλαδάκια ή ένα σακούλι κεράσια ή άλλα φρούτα (μήλο, μπανάνα). Γενικά φρόντισε τα φρούτα να καθαρίζονται εύκολα για να μην χρειαστεί να κουβαλάς μαζί μαχαίρι και πιρούνι.
* Μπάρες δημητριακών χωρίς σοκολάτα που θα σε γεμίσουν ενέργεια.
* Κράκερς ολικής άλεσης ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών
Σενάριο τρίτο: να ενδώσεις στο φαγητό του μπαρ
Βλέπεις τους γύρω να τρώνε ωραία και καλά από το μπαρ κι εσύ θα μείνεις νηστική; Αν πρέπει να κάνεις την παρασπονδία, φρόντισε να είναι υγιεινή και χορταστική. Βάλε κανόνες ακόμα και στο φαγητό απ' έξω στην πλαζ:
*Απόφυγε τις τηγανητές πατάτες με τις οποίες γεμίζουν τα πιάτα στα εστιατόρια, ειδικά στις πλαζ. Προτίμησε ένα κλαμπ σάντουιτς με μαύρο ψωμί και γαλοπούλα που θα έχει στο πλάι σαλάτα αντί για πατάτες.
* Άσε κάτω τις μπύρες. Πιες μεταλλικό νερό με μια φέτα λεμόνι που βοηθά στη λιποδιάλυση ή ένα παγωμένο τσάι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
*Αν πρέπει να ενδώσεις στο μπέργκερ, ας είναι αυτό με κιμά λαχανικών ή έστω με μπιφτέκι γαλοπούλας και όχι χοιρινό που είναι γεμάτος λίπος. Αν μπορέσεις, μην φας το επάνω ψωμάκι αλλά κατανάλωσε κανονικά τη φέτα μαρουλιού και τη φέτα τομάτας που θα το καλύπτει. Προς Θεού: μακρυά από το μπέργκερ με προσθήκη τυριού τσένταρ και τηγανιτού μπέικον. Τσάμπα θα καταναλώσεις χιλιάδες θερμίδες ενώ το φούσκωμα θα σου περάσει στο επόμενο μπάνιο.
Οι χειρότερες επιλογές στην πλαζ: πίτσα, πατάτες τηγανητές με τυρί τσένταρ, νάτσος, μπύρα, παγωτά. Αν πρέπει να φας κάτι γλυκό, πες ναι στις γρανίτες και στο παγωμένο γιαούρτι.
http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου