Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πάμε για περπάτημα; 





ΤΑ 6 ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΟΣ... ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Εντάξει! Περπάτησες, χάζεψες, είπες όλα τα νέα της ημέρας με την κολλητή σου και απόλαυσες το τοπίο. Δεν αρκεί όμως αυτό για να κάνεις δουλειά. Για να αυξήσεις τις καύσεις ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά. 

1. Άνοιξε το βήμα σου... το δρασκελισμό σου! Δοκίμασε να κάνεις πιο μεγάλα βήματα όσο περπατάς με γοργό ρυθμό. Πιο μεγάλος βηματισμός σημαίνει πιο έντονη άσκηση και φυσικά περισσότερες καύσεις για το μεταβολισμό.

2. Βάλε και τα χέρια στο παιχνίδι! Μήπως έχεις συνηθίσει να περπατάς κρατώντας τα χέρια σου κολλημένα στο σώμα ή ακόμη χειρότερα στις τσέπες; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να αλλάξεις συνήθειες! Δοκίμασε να εντάξεις την κίνηση των χεριών στη γυμναστική, κίνηση που θα αυξήσει τόσο την ένταση, όσο και την αποτελεσματικότητα του περπατήματος.



ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Αν τα παραπάνω σου φαίνονται παιχνιδάκι και αποτελούν την καθημερινή σου ρουτίνα κάθε που βγαίνεις για περπάτημα, είσαι έτοιμη να περάσεις στο δεύτερο στάδιο! Ποιο είναι αυτό; Απλό, αλλά σίγουρα αποτελεσματικό, όπως και με κάθε μορφή εξάσκησης. 

Δώσε λίγο χρόνο ακόμη στο περπάτημά σου! Η εξίσωση εδώ είναι απλή... "αυξάνεις τον χρόνο που περπατάς, αυξάνεις και τις καύσεις του οργανισμού", όπως εξηγεί ο personal trainer Παναγιώτης Τσάπρας! Αν λοιπόν συνήθιζες να περπατάς για 30' λεπτά, ρύθμισε το χρονόμετρό σου στα 45' λεπτά! 



ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Άλλαξε τοπίο και... σκηνικό! Φρόντισε να βρεις νέα μέρη για την εξάσκησή σου, που μπορούν βοηθήσουν το περπάτημα να γίνει πιο αποτελεσματικό.

- Ξέχασε την απόλυτη ευθεία και περπάτησε σε ανηφόρα ή κατηφόρα!

- Δοκίμασε το γρήγορο περπάτημα σε σκαλιά ή ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος.

Ο γυμναστής εξηγεί πως η "επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος, αυξάνει τη δυσκολία της άσκησης και έτσι ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού"!


Μην σε πιάσει μανία και δοκιμάσεις να ανέβεις το Λυκαβηττό με γρήγορο βάδην! Αρκεί μια μικρή διαφορά στην κλίση του εδάφους, τρέξιμο σε χώμα ή ακόμη και στην άμμο ή μερικά σκαλάκια για να σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 






ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Έκανες τον περίπατο, γρήγορο περπάτημα, έβαλες στο παιχνίδι και τα χέρια, άυξησες τη διάρκεια και... σχεδόν πήρες τα βουνά! Νομίζεις ότι έχεις κάνει τα πάντα; Αμ, δε! Αν θέλεις να κάψεις ακόμη περισσότερες θερμίδες και λίπος, πρέπει σταδιακά να προχωρήσεις ένα βήμα ακόμη. Ο κ. Τσάπρας τονίζει πως η διαλειμματική προπόνηση είναι η καλύτερη μορφή εξάσκησης για να κάψεις λίπος.

Τι εστί διαλειμματική προπόνηση; Πάντως όχι γυμναστική όπου θα χτυπήσει το κουδούνι για... διάλειμμα. Στη διαλειμματική προπόνηση εναλλάσσεις το περπάτημα για σύντομο χρονικό διάστημα με jogging ή τρέξιμο. Ξεκινάς για παράδειγμα περπάτημα και αλλάζεις το ρυθμό σου σε χαλαρό jogging, επιστρέφοντας και πάλι σε ρυθμούς γρήγορου βαδίσματος. 


ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Και τώρα... τρέξε! Αν θέλεις τέλος να ανεβάσεις ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ και φυσικά να δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται και να καίει λίπος, τότε πρέπει να ακολουθήσεις το πέμπτο και τελευταίο στάδιο. Σύμφωνα με τον  Παναγιώτη Τσάπρα για να το πετύχεις αυτό πρέπει να συμπεριλάβεις στη διαλειμματική σου προπόνηση και sprint (τρέξιμο). 

tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου