Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΜΟΝΟΖΥΓΟ 




Το μονόζυγο είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να ενδυναμώσει πραγματικά το πάνω μέρος του κορμιού του.
Είναι μια άσκηση που φαινομενικά δείχνει απλή, αλλά απαιτεί μεγάλη μυϊκή δύναμη και ουσιαστικά ισχυροποιεί τους μεγαλύτερους μυς της πλάτης (πλατύς ραχιαίος, δελτοειδείς), τα χέρια (δικέφαλοι, πήχης) ως και τους κοιλιακούς.

Αν οι δύναμη σου δεν ειναι αρκετή για να εκτελέσεις τις ασκήσεις. Μπορείς στην αρχή να χρησιμοποιήσεις ενα λάστιχο. 



ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Υπάρχουν κάμποσες ασκήσεις πάνω στο μονόζυγο (με το ένα χέρι, ανάποδα κλπ), αλλά οι κυριότερες, που θα σας καλύψουν σε μεγάλο βαθμό, είναι τρεις:

1) Έλξεις με τις παλάμες εντός: Οι κλασικές έλξεις, όπου οι κλειστές παλάμες μας είναι γυρισμένες προς το μέρος μας. Είναι η πιο διαδεδομένη άσκηση και από τις πιο εύκολες του μονόζυγου, καθώς στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι δικέφαλοι.
2) Έλξεις με τις παλάμες εκτός: Από τις πιο δυνατές ασκήσεις για τη πλάτη, όπου οι κλειστές παλάμες κοιτούν αντίθετα από το πρόσωπό μας. Η απόσταση μεταξύ των παλαμών είναι μεγαλύτερη από το πλάτος των ώμων.
3) Έλξεις με τις παλάμες παράλληλες: Σε αυτή την άσκηση, οι κλειστές παλάμες κοιτούν η μία την άλλη και θεωρείται μέτριας δυσκολίας άσκηση, σαφώς ευκολότερες από τις έλξεις με τις παλάμες εκτός.

Και το καλύτερο: αποκτάτε καθαρή δύναμη χωρίς καν να χρειαστεί να βγείτε από το δωμάτιο σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου