Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ασκήσεις και συμβουλές για να γερά τα γόνατα 






Οι παρακάτω απλές συμβουλές, που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, μας βοηθούν να γυμναζόμαστε χωρίς υπερβολές, ώστε να έχουμε ένα ωραίο και γερό κορμί και δυνατά πόδια χωρίς τραυματισμούς.


1. Πριν από την άσκηση πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώσουμε λίγα λεπτά στο «ζέσταμα»  των ποδιών μας. Για να βοηθήσουμε έτσι  την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. Επίσης η τάση στους τένοντες μειώνεται , όπως και η πίεση στο γόνατο.
2. Η ενίσχυση και το δυνάμωμα του κάτω μέρους του σώματός μας είναι απαραίτητο για να ελαττώσουμε το βάρος στα γόνατά μας.
3. Πρέπει να αποφεύγουμε την υπερβολή στην άσκηση. Μην έχουμε τεράστιες απαιτήσεις από τα γόνατά μας, γιατί μπορεί να τα τραυματίσουμε.
4. Είναι καλό να αποφεύγουμε τις απότομες αυξήσεις στην ένταση της άσκησης. Αφήστε το σώμα σταδιακά και προοδευτικά να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των ασκήσεων.  Η μεγάλη ένταση σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να τραυματίσει άσχημα τα γόνατα.
5.Προστατέψτε τα πόδια σας. Είναι πολύ σημαντικό να φοράμε τα κατάλληλα παπούτσια στην διάρκεια της άσκησης,  που να παρέχουν επαρκή απορρόφηση των κραδασμών και να φροντίζουμε αμέσως οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανίζεται στα πόδια μας, π.χ. φουσκάλες. 
6. Προσέχουμε το βάρος μας. Τα πολλά κιλά αυξάνουν φυσικά την πίεση στα γόνατα και τον κίνδυνο για εκφυλιστικές παθήσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα. 

Κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης για τη περιοχή του γονάτου 


πλάγια κίνηση 





πρόσθια κίνηση 








πλάγια περιστροφή









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου