Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πως να αυξήσω τη ταχύτητα μου στο τρέξιμο?


Τρέχεις τακτικά αλλά δεν καταφέρνεις να ''ξεκολλήσεις'' απο μια συγκεκριμένη ταχύτητα.
Διάβασε κάποια μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ταχύτητα σου αλλάζοντας λίγο το πρόγραμμα. 


  • Κάνε Διαλειμματική άσκηση. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά συχνά το λίγο είναι περισσότερο. Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, ή αλλιώς μικρές εκρήξεις έντονης άσκησης, μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αντοχή σου, σε συνεργασία με την κλασσική προπόνηση . Μορφές διαλειμματικής προπόνησης : μπορεί να δοκιμάσεις να τρέξεις σκαλοπάτια ή μια προπόνηση ταχύτητας στον στίβο. Να θυμάσαι να ξεκουράζεσαι αρκετά μετά από αυτού του είδους την προπόνηση, είναι πολύ έντονη.
  • Πρόσθεσε ασκήσεις με βάρη. Όταν πρόκειται για προπόνηση αντοχής, η ποικιλία είναι πολύ σημαντική. Η προπόνηση με αντιστάσεις μπορεί να δυναμώσει τα οστά, τους συνδέσμους, τους τένοντες και φυσικά τις μυικές ομάδες, βοηθώντας να βελτιώσεις την συνολική φυσική κατάσταση σου και το sprint σου στον τερματισμό Ενσωμάτωσε στην αεροβική σου άσκηση τα kettle bells, dumbbells και ασκήσεις με το βάρος του σώματος ώστε να μπορέσεις να βελτιώσεις την αντοχή σου.
  • Άκου μουσική. Η μουσική όταν περπατάς, έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την αντοχή σου και την απόδοση σου, άρα δεν πειράζει να προπονείσαι με λίγη μουσική. Η σύνδεση μεταξύ του μυαλού και του σώματος είναι αυξημένη, ειδικά στους αθλητές αντοχής και οποιοσδήποτε τρόπος να “ανέβεις” ψυχολογικά είναι πολύ σημαντικός.
  • Δυνάμωσε τα αδύνατα σημεία σου. Συνήθως βρίσκεις μια, συγκεκριμένου τύπου και φιλοσοφίας, αερόβια άσκηση και επιμένεις σε αυτή. Αντιθέτως όμως ο Mandrola λέει πως πρέπει να αναμειγνύεις τις προπονήσεις ώστε να χτίσεις την αντοχή σου. 

πληροφορίες από το running magazine 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου