Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΕΙΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ 

Για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, σχεδιάσαμε για εσάς ένα πρόγραμμα γυμναστικής για την πλάτη, με βάση τις καλύτερες και αποδοτικότερες ασκήσεις, που μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα, ακόμη και στο σπίτι σας, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό. Yπεύθυνοι για τη σταθεροποίηση του κορμού και τη σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης είναι οι μύες της πλάτης.

1.  Στάσου με τα πόδια ευθεία και με λίγη απόσταση ανάμεσα τους και κράτα απο ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Σκύψε μπροστά μέχρι να σχηματίσει το σώμα σου ευθεία γωνία και τα χέρια τεντωμένα προς τα πόδια σου. Σήκω, φέρνοντας ξανά τα χέρια στους ώμους (βλ. φωτογραφία)
Επανέλαβε 15 φορές.
2.  Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα πόδια και χέρια τεντωμένα και κρατώντας  ένα βαράκι στα χέρια. Σήκωσε τα πόδια και τα χέρια στον αέρα (τα πόδια λίγο πιο ψηλά) και κράτησε τα εκεί για 4 δευτερόλεπτα. Ξαναχαμήλωσε τα χέρια/πόδια στην αρχική τους θέση.
Επανέλαβε 12 φορές.
3. Ξάπλωσε ανάσκελα,κράτησε ένα βαράκι με τα χέρια και πόδια τεντωμένα προς τα πάνω. Σήκωσε το σώμα σου (όπως στην φωτογραφία) και κατέβασε αργά τα πόδια/χέρια σου μέχρι λίγο πιο πάνω απο το πάτωμα. Πάρε την αρχική σου θέση.

   Κάνε 12 επαναλήψεις.
4. Στήριξε το σώμα σου στο πλάι, με τα πόδια ίσια, ένα βαράκι σε κάθε χέρι , το ένα στηριγμένο στο πάτωμα και το άλλο τεντωμένο μπροστά απο το στήθος. Τράβηξε το χέρι προς το σώμα σου (βλ. φωτογραφία). Πάρε την αρχική σου θέση.

15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και ξανά 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου