Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

4 ασκήσεις για το δικέφαλο.


Τρέχεις κάθε μέρα στο γυμναστήριο για να καταφέρεις να γυμνάσεις τα χέρια σου, αλλά αποτέλεσμα κανένα; Δες εδώ ποιες είναι οι 4 καλύτερες ασκήσεις για τους δικέφαλους!





Για να ξεκινήσεις με αυτή την άσκηση, κάθισε σε ένα παγκάκι ή ακόμη και μία καρέκλα, έχοντας τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά και κράτα στο ένα σου χέρι έναν αλτήρα.
Τώρα θα πρέπει να έχεις το χέρι σου τεντωμένο στην ευθεία και κρατώντας το βαράκι να το σηκώνεις προς τα επάνω, έτσι ώστε ο αγκώνας του χεριού που το κρατάει να είναι ευθυγραμμισμένος κοντά στο γόνατο.
Έπειτα, κατέβασε το χέρι σου αργά προς το πάτωμα και πάλι πίσω από όπου ξεκίνησες. Οι επαναλήψεις που θα πρέπει να κάνεις είναι 20 για 4 σετ. Το ίδιο και για το δεύτερο χέρι.


Αυτή τη φορά κράτα δύο αλτήρες, έναν σε κάθε χέρι, ενώ στέκεται όρθιος στην ευθεία. Τώρα κράτα τα βαράκια μπροστά στα πόδια σου, παράλληλα με το μπροστινό μέρος των μηρών σου.
Έπειτα, σήκωσε τα βαράκια μέχρι το στήθος σου, λυγίζοντας τους αγκώνες σου προς τα έξω μέχρι οι ώμοι σου να έρθουν στην ευθεία. Στην ουσία είναι η αίσθηση σαν να κάνεις κουπί.
Τέλος, ξεκίνα να κατεβάζεις σιγά σιγά τους αλτήρες πάλι στην αρχική τους θέση μπροστά στους μηρούς σου. Και αυτή η άσκηση θα πρέπει να γίνει σε 4 σετ, αλλά τώρα των 15 επαναλήψεων.


Μείνε όρθιος με τα πόδια σου ανοιχτά περίπου όσο και οι ώμοι σου και δέσε ή απλά πέρνα ένα λάστιχο κάτω από τα πόδια σου.
Έπειτα, κράτα στο κάθε χέρι σου από μία άκρη από το λάστιχο  και σιγά σιγά τράβα το προς τα επάνω, μέχρι να το φέρεις στους ώμους σου. Τέλος, κατέβασε τα και πάλι με φόρα στα πλαϊνά των ποδιών σου.
Και αυτή η άσκηση είναι για 4 σετ των 15 επαναλήψεων.


Για την τελευταία μας άσκηση στάσου όρθιος κρατώντας ένα βαράκι στο κάθε σου χέρι, όπως θα κρατούσες ένα σφυρί.
Στη συνέχεια, έχοντας το ένα χέρι κάτω, κράτα το άλλο λυγισμένο στον ώμο σου με το βαράκι να κοιτάει η μία πλευρά προς τα επάνω και η άλλη προς τα κάτω.
Τώρα κατέβασε αργά το χέρι σου προς τα κάτω και στη συνέχεια φέρτο και πάλι πίσω μέχρι τον ώμο. Κάντε αυτή την άσκηση για 4 σετ των 10 επαναλήψεων, για το κάθε χέρι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου