Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΒΆΛΕ ΤΟ ΠΟΔΉΛΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΉ ΣΟΥ 



 Οι ποδηλάτες χωρίζονται σε διάφορες ομάδες. Κάποιοι κάνουν ποδηλασία σε βραχώδη μονοπάτια, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους ˙ άλλοι το χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ˙ υπάρχουν αυτοί που το κάνουν για να αθληθούν και άλλοι για να αδυνατίσουν. Ελπίζουμε να ανήκετε σε κάποια από αυτές τις ομάδες. Αν όχι, ίσως το ξανασκεφτείτε. Η ποδηλασία αποτελεί μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για τη βελτίωση της υγείας.





Ποια είναι όμως τα οφέλη του στην υγεία μας?


καρδιαγγειακό σύστημα:Η ποδηλασία, ως αερόβια άσκηση έχει τεράστια αποτελέσματα στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενώ προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

μυικό σύστημα:Η ποδηλασία τονώνει όλο το μυϊκό σύστημα και κυρίως γλουτούς, μηρούς, γάμπες. Επίσης σε σχέση με το τρέξιμο και άλλα είδη αερόβιας άσκησης, το ποδήλατο επιβαρύνει λιγότερο τις αρθρώσεις και είναι περισσότερο κατάλληλο για άτομα με παλιούς τραυματισμούς στα πόδια ή τους γλουτούς.

πνευματική υγεία: Όπως όλες οι μορφές άσκησης έτσι κ το ποδήλατο βοηθά στη ψυχική ισορροπία. 

σωματικό βάρος: Το ποδήλατο είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης. Μας βοηθά να διατηρούμε σταθερό βάρος στο σώμα μας.  


Γιατί ποδήλατο?

Το ποδήλατο είναι μια καλή αφορμή να έρθεις σε επαφή με τη φύση να αθληθείς και να γνωρίσεις νέους φίλους. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες κ έχει πολύ μικρο ρίσκο όσο αφορά τους τραυματισμούς.



ΠΡΟΣΟΧΉ: φοράμε πάντα κράνος για την προσωπική μας ασφάλεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου