Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ξέρεις το Bosu; Οι pro ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας για super σώμα!



Η μπάλα ισορροπίας (ή μπάλα bosu, όπως θα την ακούσεις συχνά) συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της μεγάλης και της ιατρικής μπάλας (medicine ball). Πώς; Η άμμος που έχει μέσα της μετακινείται κάνοντας το σώμα να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να ισορροπήσει και να σταθεροποιηθεί.




  • Τοποθετείστε τη bosu ball από την πλευρά με την επίπεδη επιφάνεια. Στηριχτείτε πάνω σε αυτή με τα χέρια  και τα πόδια σας  τεντωμένα διατηρώντας την σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία και  εκτελέστε από αυτή τη θέση push ups.


  • Τοποθετείστε τα πόδια σας επάνω στην επίπεδη επιφάνεια της bosu ball όπως βλέπετε  στη φωτογραφία και στηριχθείτε στους αγκώνες . Διατηρείστε την σπονδυλική σας στήλη σε απόλυτη ευθεία και μείνετε σε αυτή τη θέση για 30- 60 δευτερόλεπτα χωρίς να κρατάτε την αναπνοή σας.






  • Για τους πιο προχωρημένους, δοκιμάστε να εκτελέσετε ημικαθίσματα στην επίπεδη επιφάνεια της bosu ball .  Αρχικά ισορροπήστε επάνω στην επιφάνεια και αφού σιγουρευτείτε ότι έχετε τον έλεγχο του κέντρου βάρους σας , τότε εκτελέστε το ημικάθισμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου