Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Κάνουν τα βάρη καλό στην υγεία;



Καθίστε κάτω από την μπάρα για καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τα υπερβολικά φουσκωμένα κορμιά δεν είναι η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας όταν προτείνουμε γυμναστική με βάρη. Τα γραμμωμένα κορμιά, γεμάτα νεύρο και υγεία όμως είναι. Να λοιπόν με μερικοί ακόμα καλοί λόγοι που θα πρέπει να σας κάνουν να θέλετε να γυμναστείτε με βάρη:
  1.  Προλαμβάνει την σαρκοπενία: Σαρκοπενία είναι η φυσιολογική φθορά των μυών που ξεκινάει μετά τα 30. Η μυϊκή μάζα χάνεται σε ρυθμό από 3% μέχρι 5% κάθε δεκαετία κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Όμως μια προπόνηση με βάρη μερικές μέρες την εβδομάδα προλαμβάνει ακόμα και αντιστρέφει το πρόβλημα.
  2. Κάνει καλό στην καρδιά: Μια προπόνηση με dumbbells ή με στατικά μηχανήματα με βάρη μπορεί να μην έχει αεροβική δράση, παρολαυτά ο οργανισμός απαιτεί οξυγόνο κάτι που ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς. Έτσι όσο πιο καλά οργανωμένο πρόγραμμα ακλουθείτε τόσο πιο πολύ θα επωφελείται και η καρδιά σας.
  3. Μειώνει τους τραυματισμούς: Τα βάρη δεν καλυτερεύουν μόνο τους μύες σας αλλά δυναμώνουν και τους συνδέσμους και τους τένοντες. Έτσι έχετε καλύτερο έλεγχο του σώματος σας ενώ κινδυνεύετε λιγότερο από τραυματισμούς εάν κάνετε κάποιο άλλο άθλημα.
  4.  Κατά της οστεοπόρωσης: Είναι μια πάθηση που μπορεί να πλήξει άντρες και γυναίκες σε ποσοστά 20% προς 50% και επιλέγει τα άτομα που είναι γύρω στα 50. το περπάτημα και το τζόκινγκ είναι κάποιες μορφές άσκησης που βοηθούν τα πόδια και την σπονδυλική στήλη όχι όμως και τα χέρια. Για αυτό η καλύτερη λύση είναι η ενδυνάμωση όλου του σκελετού μέσα από ασκήσεις με αντιστάσεις γιατί τα βάρη δυναμώνουν τον σκελετό και ενισχύουν τα οστά μειώνοντας τους κινδύνους για εμφάνιση οστεοπόρωσης.
πηγή: realbuzz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου